Bajnai az Irodalmi Centrifugában

(2012. január 14.)

Bajnai Gordon, a volt miniszterelnök újbóli színrelépését elemzi az Irodalmi Centrifuga. A többi között megállapítja: Bajnai kívül marad a politikai drukkerharcokon és gyűlöletmozgalmakon, elemzése világos, áttekinthető. Itt és most ennyi elég is, hogy a haza megmentőjének lássuk rögtön…

„A Centrifuga életében komoly időszak volt a Bajnai kormány ideje. 2009 nyarán ez a kormány ideges közhangulatban, erős ellenzékkel szemben működött: Bajnai Gordon betiltotta a fasiszta felvonulást, hatékonyan fellépett a cigánygyilkosságok elkövetői ellen. A Centrifuga büszke rá, hogy tevőleg és hatékonyan vett részt mindebben: értelmezte a fasiszta jelenséget és több hétig nyilvános virrasztást tartott a romagyilkosságok áldozataiért, amivel százezrek és a nemzetközi média együttérzését is felkeltette, ezzel hozzájárult a gyilkosok elfogásához.”

A cikk után néhány hozzászólás olvasható, ezúttal csupán egyetlen, igaz meglehetősen szofisztikált véleményt idézünk:

„Soros és Hillary bábja nem megmentője hazánknak, csak egy kolomp, amit követve az adósrabszolgaság vár ránk. A Görög (sic!) és az Olasz (sic!) kormány után minket céloztak meg. A 2/3-ad kissé nehezíti a dolgukat, de nem adják fel. Rövidesen dicshimnuszokat zeng róla (B. G-ről) a nemzetközi média, elismerően nyilatkozik róla, pár mértékadó pénzügyi “szakember” (spekuláns), talán még egy pár díjat is kap valahonnan. Lesz ígéret sok hitelre, ha Ő lesz a főnök, meg persze tejre, mézre (lépes). A Goldmann Sachs pedig feltehet egy újabb ország-trófeát a New York-i iroda falára. Kurv@ jó reggelt Magyarország!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük